Luukku 17Torstai 17. joulukuuta 2015

”Et ole tosissasi?” Tifa huudahti kahvikupin ja taustalla helisevän joulumusiikin ylitse. Muutaman uteliaan ihmisen katse kääntyi nurkkapöytään, ja Yuffien teki mieli näyttää näille kieltä. Samaan aikaan häntä hävetti.

Yleensä Yuffie ei tuntenut huonoa omatuntoa kepposistaan. Hänhän järjesti muille useinkin viihdettä pienten jekkujen merkeissä, mutta tällä kertaa hän oli mokannut oikeasti. Ilman häntä Marie Wayland olisi saanut jatkaa työssään aivan kuten tähänkin asti.

”No, en minä tarkoittanut, että näin kävisi. Minä en vain voinut mennä Fayn puheille. Kyllä sinä tiedät, millainen lörppö hän on!”
”Ymmärrän sen, mutta nyt hoitaja voi menettää työnsä”, Tifa huomautti painottaen jokaista sanaa. ”Sinun on kerrottava Reevelle ja erityisesti Vincentille.”
”Itse hän päätti ottaa Vincentin tarkkailuun!”
”Hän on huolissaan lapsen terveydestä ja aiheesta. Tutkimukset ovat tarpeen”, Tifa huomautti. ”Kun minä odotin Windyä, myös Cloud tutkittiin huolellisesti.”
”Mutta mitään vikaahan ei ollut?”

Tifa huokaisi. ”Windyssä on alusta asti ollut pieni määrä makoa. Tällä hetkellä se ei ole vaikuttanut kuin silmien väriin, mutta kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”
”Cloud ja Vincent ovat terveitä”, Yuffie huomautti, mutta tunsi, kuinka kiristys levisi vatsassa. Vincent oli käynyt makotankissa vain muutama vuosi sitten.
”Ovat, mutteivät mitenkään tavallisia ihmisiä”, Tifa vastasi. ”Makolla voi olla erikoisia vaikutuksia. En ole koskaan kertonut tätä sinulle, mutta Windy ei ollut mitenkään suunniteltu lapsi. Me käytimme ehkäisyä, mutta…”

Yuffien silmät levisivät. ”Mitä ehkäisyä te käytitte?”
”Laastareita”, Tifa vastasi. ”Kun minut sitten raskauden myötä tutkittiin, myös minusta löytyi makoa, vain pieniä määriä, mutta kuitenkin. Hoitajat ja lääkäri epäilivät, että mako voisi siirtyä ihmisestä toiseen intiimin kanssakäymisen yhteydessä, jos ehkäisynä ei käytetä nimenomaan kondomia.”
”Ja kukaan ei ajatellut kertoa tätä minulle ja Vincentille?” Yuffie älähti.
”No, harvapa sitä ystäviensä seksielämää pohdiskelee… ja suoraan sanottuna ajattelin Vincentin olevan niin vastuullinen, että hän käyttäisi kondomia joka tapauksessa”, Tifa vastasi ja väänteli käsiään. ”Olen pahoillani, minun olisi pitänyt sanoa edes jotain aiemmin. Tämä on osittain minunkin syytäni.”

Yuffie puisteli päätään. Ei hän Tifaa syyttänyt eikä oikeastaan ketään muutakaan. Toki Fay olisi voinut edes vihjaista, että kondomin käyttäminen olisi suositeltavaa. Alkuun he olivat sitä käyttäneetkin, mutta kapseli oli vain ollut niin paljon kätevämpi vaihtoehto. Se oli ollut Yuffiella jo ainakin 1,5 vuotta eikä ongelmia ollut ilmennyt.

”Fay ja Marie olivat sitä mieltä, että mako joko vahvistaa sukusoluja tai heikentää hormonaalista ehkäisyä. Koska vahinko oli jo ehtinyt tapahtua, varmuuteen ei päästy”, Tifa kertoi.
”Marie? Oliko Wayland sinun hoitajasi?”
”Ei varsinaisesti. Hän tuli ilmeisesti juuri samoihin aikoihin WRO:lle töihin ja Fay perehdytti häntä samalla, kun minua ja Cloudia tutkittiin. Melkoinen perehdytys se mahtoi ollakin.” Tifa huokaisi raskaasti. ”Ja nyt hän on vaarassa saada potkut samanlaisen tapauksen takia. Yuffie, sinun on oikeasti kerrottava totuus.”

Yuffie nyökkäsi hitaasti. Hän tiesi, ettei vaihtoehtoja ollut. Miksi kertominen oli niin turkasen vaikeaa?

Ei kommentteja

Kiitos palautteestasi!