Luukku 18Perjantai 18. joulukuuta 2015

Yuffie oli juuri aikeissa lähteä Reeven puheille, kun toimiston ovi kävi ja mies astelikin hänen luokseen vakava ilme kasvoillaan.
”Vincent ei ole täällä?” Reeve kysäisi.
”Hän on auttamassa Cloudia toimituksissa. Kuljetuspalvelu on ruuhkautunut”, Yuffie sanoi. ”Hän ilmoitti siitä kyllä sinullekin.”
”Niin… niinhän hän taisi”, Reeve mutisi ja rojahti istumaan yhteen vapaista tuoleista. ”Taisimme tehdä melkoisen virheen palkatessamme Marie Waylandin.”

Yuffie pyörähti omassa tuolissaan ja jäi katsomaan Reeveä. Tällä oli epätavallinen ryppy kulmakarvojensa välissä.
”Ehkä meidän ei pitäisi tuomita häntä niin hätäisesti”, Yuffie ehdotti. Nyt tai ei koskaan, hänen olisi vain kerrottava Reevelle totuus, ennen kuin tämä ehtisi erottaa Waylandin.
”Enpä tiedä. Tulin juuri Rufuksen puheilta. Soitin hänelle eilen ja hän laittoi Turkit penkomaan Waylandin taustoja”, Reeve kuitenkin eväsi Yuffielta puheenvuoron. ”Kävi ilmi, että Wayland oli mukana SOLDIEReille tehdyissä makotutkimuksissa. Hänen erikoisalaansa Shinralla olivat nimenomaan makon mahdolliset sivuvaikutukset, joita hän löysikin lukuisia.”

Reeve piti pienen tauon ja hieroi otsaansa. ”Tämä on vakava ongelma. Emme tietenkään voi olla varmoja, mitä Wayland on tarkalleen ottaen tehnyt, mutta… hän oli mukana myös Tifan ja Cloudin tutkimuksissa varsin aktiivisesti, kun he odottivat Windyä. Rufus lupasi tarkistaa, onko Waylandilla yhteyksiä Windyn nykyisen neuvolan terveydenhoitajaan.”
”Mutta miksi hän on ollut kiinnostunut Tifan ja Cloudin tapauksesta?” Yuffie kysyi, vaikka edellispäiväisen kahvikeskustelun perusteella hän jo melkein osasi arvata.
”Jos Rufuksen saamat tiedot pitävät paikkansa, Shinra oli aloittanut tutkimukset makon vaikutuksesta sitä saaneen henkilön…. krhöm… kumppaniin ja heidän mahdolliseen jälkikasvuunsa. Kaikki aiemmat tutkimukset ovat vain makon suorasta siirtämisestä sikiöön.”
”’Vain’ on aika lievä ilmaisu tässä kohtaa. Toivoiko Wayland, että Windystä kasvaisi uusi Sephiroth?” Yuffie älähti. Mitä kaikkea nainen oli jo tehnyt häneltä saaduilla tiedoilla? Waylandilla oli verta sekä häneltä että Vincentiltä, lisäksi tämä oli ottanut häneltä virtsanäytteen, tehnyt sisätutkimuksen – ja ottanut ties mitä näytteitä sen aikana! – ja myös ultrannut hänet.
”Kyse voi olla puhtaasta kiinnostuksesta tai huolestakin”, Reeve pohdiskeli ääneen, ”mutta siinä tapauksessa voisi olettaa, että hän olisi jakanut aiemmat tietonsa Fayn kanssa. Rufus epäili Waylandin jatkaneen Shinran aikaisia tutkimuksiaan.”

Yhtäkkiä Yuffiella ei ollut enää lainkaan syyllinen olo siitä, että Wayland oli lomautettu määräajaksi. Tosin nyt olisi parasta saada nainen kiinni ja kuulusteltavaksi.
”Fay on nyt tutkimassa, mitä Waylandin muiden potilaiden hoitotiedoista löytyy. Äkkiseltään hänen historiansa WRO:lla vaikuttaa melko puhtaalta, mutta en ymmärrä, miksi hän yhtäkkiä alkoi tutkia Vincentiä ja määräsi sinut pois kenttätyöstä lihastulehduksen verukkeella, vaikkei sinulla sellaista selvästikään ole. Antoiko hän sinulle jotain lääkkeitä?”

Yuffie puisteli päätään. ”Minun pitää kertoa sinulle jotain, Reeve. Joudun lähikuukausina jäämään vähän pidemmälle lomalle…”

Ei kommentteja

Kiitos palautteestasi!