Luukku 21Maanantai 21. joulukuuta 2015

Yuffie oli levittänyt lahjapaperit ja aiemmin ostamansa lahjat keittiöön. Alkoi olla viimeiset hetket suorittaa vaativa paketoimisoperaatio. Hän oli jopa avannut radion tuomaan sopivaa joulutunnelmaa. Silti hänen oli vaikea päästä fiilikseen.

Sunnuntai oli mennyt melkoisen ankeissa tunnelmissa, kun Vincent oli yhä uudestaan pahoitellut tapahtunutta. Yuffie oli ensin aikonut jatkaa avautumistaan ja kertoa, että mako ei ollut ainoa asia hänen sisällään, mutta Vincentin selkeä ahdistus oli saanut hänet sulkemaan suunsa. Mitä jos tämä suhtautuisi lapsiuutiseenkin samalla tavoin?

Yuffie tajusi koko ajan vahvemmin, ettei ollut tekemässä aborttia. Kun hän oli kertonut Reevelle, päätös oli vahvistunut hänen mielessään. Hän jäisi kesäkuussa äitiyslomalle. Koko ajatus tuntui absurdilta, mutta siitä huolimatta hänestä tuntui, että niin kuului olla. Vaikka kyse oli vahingosta, Yuffie halusi kantaa vastuunsa. Eikä kyse ollut vain siitä. Jollain tasolla hän kykeni tuntemaan uuden elämän sisällään eikä hän voinut riistää siltä mahdollisuutta nähdä maailma kaikessa kauneudessaan. Hän ei olisi vuosi sitten edes uskonut voivansa ajatella tällä tavoin.

Enää kysymykseksi jäi, mitä Vincent tekisi, kun kuulisi totuuden. Pyytäisikö tämä silloinkin anteeksi? Katuisiko tämä yhä sitä, että he olivat luopuneet kondomien käytöstä? Ajatus sai kurkunpään kuristumaan lähes umpeen.

Yuffie puisteli päätään ja ryhtyi käärimään ensimmäistä lahjaa värikkääseen kuoreen. Oli vain yksi tapa saada totuus selville. Hänen olisi kerrottava Vincentille.

Mutta ei tänään. Tälläkin hetkellä Vincent istui olohuoneessa uppoutuneena johonkin ikivanhaan opukseen. Mies tarvitsi ajatteluaikaa toipuakseen järkytyksestä, jonka Yuffie oli edellisenä aamuna aiheuttanut.

Miten pahasti Vincent vielä mahtaisikaan syyllistyä? Vaikka tämä suhtautuisi lapseen yleisen positiivisesti, oli olemassa ongelma, joka huoletti jopa Yuffieta: lapsi oli epäilemättä saanut oman osuutensa makosta. Syntyisikö sekin siniset silmät loistaen, kuten Windy? Vai kenties iirikset palavan punaisina? Vai vaikuttaisiko mako jotenkin muuten?

Reeve oli sanonut, että Rufus Shinra luovuttaisi kaiken mahdollisen tutkimusaineiston, jota tämän isän yritykseltä oli aiheesta jäänyt. Sen lisäksi WRO:lla oli käytettävissä Waylandin uusi tutkimustieto. Hoitaja oli kenties aikonut käyttää sitä erilaiseen tarkoitukseen, mutta yhtä kaikki se oli hyödynnettävissä.

Yuffie toivoi syvästi, ettei kasvattanut sisällään uutta Sephirothia. Toisaalta, eikö geenien vaikutus kuitenkin ollut melko pieni? Jos kasvuympäristö olisi hyvä, ei lapsista pitäisi tulla kieroutuneita. Yuffiesta ei ehkä tulisi pullantuoksuista hössöttäjää, mutta hän ei myöskään ollut alieni eikä Vincent sairas tiedemies, joka teki kokeita läheisilläänkin. Tällä lapsella oli paremmat lähtökohdat.

Oli vain pakko uskoa, että kaikki sujuisi hyvin. Yuffie nyökkäsi itsekseen. Hän kertoisi Vincentille vielä ennen joulua.

Ei kommentteja

Kiitos palautteestasi!