Glabadosin kätkö: Luku XIII

KirjeitäFranin kirje Penelolle

Rabanastressa 32.3.707

Rakas Penelo

kiitos että pidite Strahlista huolta. Se on oikukas tyttö mutta olette saaneet sen hyvään kuntoon. Balthier on kyllästynyt Pottiin joten jätämme sen teille. Voitte kysyä sitä aerotomen vastaan otosta.

Minusta oli ihanaa vierailla teidän luona. Kotine on kaunis. Pidin kovasti myös Filosta. Sano hänele terveisiä. Toivotavasti tapaan seuraavalla keralla myös Kytessin.

Me lähdemme nyt Berveniaan. Käymme Bhujerbassa ja odotame teitä sielä. Balthier jätti kartan Pottiin jotta voitte tulla peräsä. Odotan kovasti yhteistä seikailuamme! Tavataan Bhurjebassa!

Rakkaudella
Fran

Balthierin kirje Vaanille


Jotakin arvokkaampaa: Glabadosin kätkö. Odotan Berveniassa.

PS. Annatko tämän takaisin kuningattarellemme puolestani, oletko niin ystävällinen?

PPS. Pot ei ehkä ole Strahlin veroinen tyttö, mutta välttää varmasti sinulle alkuun.

Penelon kirje Larsalle

Rabanastressa 1.4.707

Hei Larsa,

olen pahoillani, etten ole kirjoittanut sinulle hetkeen. Tomaj on pitänyt minut kiireisenä töissä ja sitten Fran ja Balthier tulivat käymään. Kävimme metsästämässä yhdessä Belito-merkin. Siitä tulikin huima seikkailu. Muistatko Ba’Gamnanin? Hän oli kiusannut metsästäjiä saadakseen napattua Balthierin. Me kuitenkin voitimme, eikä hän vaivaa meitä enää koskaan.

Aika kuluu todella vauhdilla. Vaikea uskoa, että vuosi on vierähtänyt näin nopeasti. Rabanastre on vihdoin taas samanlainen kuin se aikoinaan oli, silloin, kun vanhempani olivat vielä elossa. Me olemme menettäneet niin paljon, mutta minusta on parempi unohtaa mennyt ja tutkailla edessäpäin näkyvää polkua.

Ashen kruunajaiset ovat ensi kuussa. Hän näyttää kasvavan kauemmas ja kauemmas meistä… mutta niin kai sen kuuluu ollakin. Hän on sentään kuningatar nyt. Odotan tapaavani sinutkin sitten seremoniassa.

Miten Basch voi? Tiedän, että hän lähti mukaasi ”Ivalicen rauhan takaamisen vuoksi”, mutta toivon, että hän palaa pian takaisin Rabanastreen… ja Ashen luokse. Ashen täytyy nyt pitää kulisseja pystyssä, joten hän ei taatusti sano mitään, mutta olen varma, että hän kaipaa Baschia.

Hups! En ole kertonut sinulle tärkeintä juttua!

Vaan ja minä olimme pitäneet huolta Strahlista, mutta se varastettiin! Olimme juuri saaneet tytön kuntoon.

Itse asiassa ”varastettiin” ei taida olla oikea ilmaisu. Jos ilmalaivan omistaja haluaa sen takaisin, emme voi juuri valittaa. Vai voimmeko muka?

No, joka tapauksessa. Ashen kruunajaisiin on vielä reilusti aikaa, joten Vaan aikoo vierailla Franin ja Balthierin luona. Sinun pitäisi nähdä hänet! Hän tuskin pysyy housuissaan!

Minä lähden tietenkin hänen mukaansa. Jokainen kunnon ilmapiraatti tarvitsee partnerin, eikö niin?

PeneloEi kommentteja

Kiitos palautteestasi!